• Snelle levering
  • Betaalbaar
  • Betrouwbaar
  • Kwaliteit
  • Service +31 (0)6 82430941
Home » Faq, meest gestelde vragen

1. Wat is infrarood ?

In het zonlicht bevinden zich elektromagnetische golven en ook infrarood straling. Het infrarood gedeelte van het kleurenspectrum bestaat uit onzichtbaar licht en heeft een golflengte van 0,78 µm tot 1000µm. Mensen en dieren ervaren deze straling als warmte straling.
We onderscheiden drie soorten straling in onderstaand deel van het spectrum: ultraviolet, het zichtbare licht en infrarood. Ultra violet en infrarood zijn voor het menselijk oog niet waarneembaar.

 

Elk van de drie soorten straling hebben een eigen golflengte. Wordt uitgedrukt in micrometer (µm). Binnen het infrarood gedeelte van het spectrum is er nog onderscheid in:

Korte golf infrarood (IR-A): 0,78 – 1,40 µm
Middengolf infrarood (IR-B): 1,40 – 3,00 µm
Lange golf infrarood (IR-C): 3,00 – 1000 µm

Er zijn infrarood cabines die gebruik maken van stralers uit het midden-en lange golfbereik en cabines die gebruik maken van het korte golfbereik. Beide toepassingen hebben een verschillende uitwerking op de huid.

 

2. Invloed infrarood menselijk lichaam ?

Zonder de huid te verhitten dringt de infrarood straling door in de bovenste huidlaag. Dieptewarmte onstaat daardoor, die wordt geabsorbeerd door uw lichaam. Ook neemt de bloedcirculatie toe, waardoor huid beter doorbloedt. De bloedvaten in het onderliggende vetweefsel nemen de diepte warmte op, zullen wijder worden en zorgen op deze manier voor een betere doorbloeding van het vetweefsel. De in de vetcellen opgeslagen vetzuren worden opgelost en verdwijnen langs het lymfe-systeem uit het lichaam. Kortom allerlei afvalstoffen verlaten het lichaam. De hartslag neemt iets toe, waardoor een passieve fitnesstraining ontstaat. Vergelijkbaar als warming up, waardoor sportblessures voorkomen worden.
De sloommakende hitte in een klassieke sauna is in een infrarood cabine afwezig. Als u een cederhouten binnenuitvoering kiest, dan beleeft u toch het saunagevoel, zonder de grote hitte die in een gewone sauna bestaat. Allerlei plezierige activiteiten die u met tweeën of met meer kunt ondernemen, zijn mogelijk in een infrarood-cabine.

 

3. Waarom infrarood verwarming ?

- betaalbaar

- onderhoudsvrij

- levensduur +40jaar

- energiezuinig mits goed geengineerd

- goed te combineren met zonnepanelen

 

4. Wanneer vloerverwarming ?

Vloerverwarming wordt veelal gekozen ivm de behagelijkheid. Voor gerenoveerde en nieuwbouwwoningen is dit een mogelijkheid om het te realiseren met infrarood vloerverwarming, uiteraard met een goede ondergrond als isolator. 

Vloerverwarming heeft als nadeel dat er altijd obstakels zijn zoals kasten, bankstel, etc

 

5. Wanneer wandverwarming ?

Wandverwarming kan men gebruiken om oa een knuffel uur te realiseren maar natuurlijk ook om de woning te verwarmen. Warmte vanuit de muur is een goede manier van verwarmen, er dient alleen tegen deze muur geen kasten e.d. Te worden geplaatst.

 

6. Wanneer plafondverwarming?

Plafondverwarming is de meest ideale wijze van verwarmen. Er zijn minimaal obstakels en mede hierdoor wordt de warmte stralings oppervlakte vergroot. De infrarood verwarming straalt van boven naar beneden (van een warm oppervlak = plafond, naar een koud oppervlak = vloer). 

Door de vloer alleen te isoleren en infrarood  plafondverwarming toe te passen wordt de meest ideale comfort gecreëerd. De kou vanuit de vloer wordt geëlimineerd door de reflexy isolatie.

 

7. Wat is stralingswarmte?

Stralingswarmte, ook wel infrarood verwarming genoemd, is in feite een grote oppervlakte verwarmen waarbij deze warmte gaat uitstralen. Ook deze vorm gaat de warmte naar een kouder oppervlakte toe. Doordat het een grote oppervlakte betreft en de manier van verwarmen, heeft dit in eerste instantie niets te doen met de luchtvochtigheid.

 

8. Welke thermostaat kan ik het beste gebruiken bij plafondverwarming ?

Meestal wordt er een draadloze thermostaat gebruikt. s De ontvanger stuurt de verwarming aan en de thermostaat wordt elders in de ruimte geplaatst.  De RF Optima R2 of RF Optima Eazy kan worden toegepast, maar ook produkten van Watts Vision of de Optima W serie.

 

9. Welke thermostaat gebruik ik voor elektrische vloerverwarming ?

Een thermostaat met vloersensor kan worden toegepast voor elektrische vloerverwarming.
Deze thermostaat kan een inbouw of een opbouw variant zijn. Het belangrijkste is dat de thermostaat is uitgevoerd met een vloersensor.

 

10. Welke temperatuur kan de 230V verwarmingsfolie bereiken ?

De 100W/m2 verwarmingsfolie kan een temperatuur bereiken in een normale situatie van ca. 25'C - 35'C.  De 160W/m2 versie rond de 30'C - 40'C

 

11. Welke temperatuur kan de 42V en de 48V verwarmingsfolie bereiken ?

De 42V folie kan een temperatuur bereiken van ca 25'C, wanneer deze folie wordt aangesloten op 48V dan is een temperatuur van 30'C - 35'C haalbaar.

 

12. Kan ik de verwarmingsfolie rechtstreeks onder vinyl aanbrengen ?

Afhankelijk van de kwaliteit van het vinyl kunt u de folie er onder plaatsten.  Als het zacht vinyl is, is het verstandig eerst een dunne houten plaat aan te  brengen op de verwarmingsfolie. Een andere mogelijkheid is om Magoxx 2x4mm aan te brengen.

 

13. Kan ik de verwarmingsfolie onder PVC laminaat aanbrengen ?

Afhankelijk van de kwaliteit van het PVC kunt u de folie er onder plaatsen.  Als het zacht PVC is, is het verstandig eerst een dunne houten plaat aan te  brengen op de verwarmingsfolie. Een andere mogelijkheid is om Magoxx 2x4mm aan te brengen.

 

14. Mag de verwarmingsfolie elkaar overlappen ?

Nee, dit mag beslist niet!

Zodra de verwarmingsfolie wordt overlapt bestaat de kans op oververhitting!

 

15. Kan ik de verwarmingsfolie ook voor mijn blokhut gebruiken ?

Ja dat kan. Gebruik dan wel de 42volt folie (90W/m2) of de 24V (100W/m2) folie in combinatie met de transformator en de thermostaat met sensor. Deze folie kan gebruikt worden in een licht vochtige omgeving.

Wij adviseren u de volgende leginstructie aan te houden:
- stabiele ondervloer
- plastic folie
- groene isolatieplaten
- verwarmingsfolie + vloersensor
- plastic folie
- vloerbedekking

 

16. Ik wil 250W/m2 aan elektrische vloerverwarming in mijn vloer stoppen, mag ik dat uberhaupt doen ?

Nee. De maximale belasting voor elektrische vloerverwarming bedraagt 150W/m2 @220V / 160W/m2 @ 230V. Voor wand of plafondverwarming mag dit in principe wel

 

 

MEER INFORMATIE OF OFFERTEAANVRAAG